"Floorsystems biedt veilige én duurzame manieren om mensen te laten deelnemen aan de samenleving."

Balustradeverhoging

 

Wettelijk is vastgelegd dat de hoogte vanaf de vloer van een balustrade minimaal 100 centimeter dient te zijn. Dit geldt voor hoogtes tot en met 13 meter, wat in de praktijk neerkomt op een hoogte tot en met de derde etage. Bij een hoogte van meer dan 13 meter, dus vanaf de vierde etage, geldt een minimale hoogte van de balustrade van 120 centimeter.

Wanneer Floorsystems voor u een galerijvoorziening heeft aangelegd, dan heeft dit consequenties voor de balustradehoogte. Door de galerijvoorziening, en dus de verhoging van de vloer, kan de balustradehoogte niet meer de vereiste minimale hoogte van 100 centimeter of 120 centimeter hebben.

Verhogen zonder boren

De balustrade dient dan verhoogd te worden voor de (wettelijk verplichte) veiligheid. Floorsystems heeft daarvoor een roerende oplossing: een balustradeverhoging die middels een klem wordt gemonteerd op de bestaande balustrade. Er hoeven dus geen gaten geboord te worden, waardoor een eventuele toekomstige verwijdering geen beschadigingen aan de balustrade achterlaten. Een simpele, doeltreffende oplossing zonder blijvende schade.

 

balustrade verhoging